MOA

Maak een overheerlijke wafel op Wafeldag!

basisrecept-wafels

Hoe geweldig, Wafeldag bestaat, en het is vandaag (25 maart)! Het enige dat wij kunnen bedenken om op deze dag te doen is, inderdaad, wafels eten. Een wafel eten is altijd een verwennerij. Het voelt en proeft toch anders dan een broodje met beleg als lunch, toch? Laten we gebruik maken van deze dag en een wafel maken/eten, of 2, of 3. Hieronder vind je een recept voor een neutrale wafel. Waar je ‘m mee belegt is helemaal aan jou. Wafelse vandaag! 

Recept Wafel

Ingrediënten:

380 gram bloem

1 eetlepel bakpoeder

snuf zout

2 eetlepels fijne kristalsuiker

2 eieren (medium)

380 ml melk

6 eetlepel olie

1 theelepel vanille extract

Bereiding:

Zelf wafels maken is natuurlijk een stuk lekkerder dan wafels uit de supermarkt. En het is ook nog eens hartstikke makkelijk! Zo maak je de lekkerste wafel, vers en warm uit het wafelijzer.

  1. Doe de droge ingrediënten -bloem, bakpoeder, zout en suiker- in een kom en roer met een garde door elkaar.
  2. Voeg dan de eieren, melk, olie en vanille extract toe. Klop met de garde tot een egaal beslag.
  3. Verhit je wafelijzer en vet deze in. Ik gebruik hiervoor een bakspray. Toevallig hebben wij een hele mooie wafelijzer op voorraad, stijlvol en met een antibaklaag, just saying…
  4. Afhankelijk van de grootte van je ijzer, vul je de platen met 1,5-2 ijslepels beslag. Sluit het wafelijzer en bak tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Hoelang dat duurt verschilt per ijzer. Het MOA Wafelijzer doet er ongeveer 5 minuten over.
  5. Eenmaal uit het ijzer leg je ze op een rooster om af te koelen. Of je eet ze gelijk warm op, zoals wij dat vaak doen.

Zoals we al zeiden, deze wafels zijn neutraal van smaak. Ze zijn dus het lekkerst met een beetje beleg, zoet of hartig. Hierbij wat inspiratie voor beleg:

  • Poedersuiker doet het altijd goed
  • Fruit
  • Chocoladepasta (inderdaad, iets minder gezond als de optie hierboven)
  • Kaas
  • Bacon en/of eieren

Ben je benieuwd naar wat onze wafelijzer en wat het ijzer nog meer voor je kan betekenen? Bekijk hier de MOA Wafelijzer.

We wensen je een hele fijne Wafeldag!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Ook interessant.