MOA

Bestel MOA producten voor de scherpste prijs direct in onze webshop!

Een frituurpan kopen? Hier let je op

melissa-walker-horn-wcDru6t-aCg-unsplash

De frituurpan, hij is er allerlei verschillende soorten en maten. In de frituurpan maak je de knapperigste frietjes, frikandellen, bitterballen en eigenlijk alle andere snacks die je kan bedenken. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een frituurpan? In deze blog leggen we het je uit! Op naar die knapperige frietjes, of toch bitterballen?

De frituurpan

Ookal zijn er een aantal concurrenten bijgekomen, de heteluchtfriteuse en de airfryer, de traditionele frituurpan wordt nog veel gekocht en gebruikt. Met de traditionele frituurpan bak je je frietjes of snacks in frituurvet. Daarnaast zijn je frietjes of snacks sneller klaar en knapperiger dan wanneer je je frietjes in een heteluchtfriteuse en airfryer bereid. Ja, horen jullie dat concurrenten? Jammer hé. Als we het gaan hebben over welke optie gezonder is, dan moeten we de concurrenten laten winnen. Wij hebben bij MOA echter zowel een frituurpan als een heteluchtfriteuse, dus voor ieder wat wils!

Waar moet je op letten?

Hieronder bespreken we per onderdeel waar je op moet letten bij het aanschaffen van een frituurpan.

Verwarmingselement en ‘koude zone’
Om het verbranden van deze bakresten te voorkomen bestaan er frituurpannen met een koude zone. Hierbij hangt het verwarmingselement boven de bodem waardoor de bakresten erlangs kunnen vallen en minder snel verbranden.

Liter inhoud
Frituurpannen bestaan uit groottes van 1 tot meer dan 8 liter. Een behoorlijk verschil dus. Hierbij een handig overzicht als het gaat om de inhoud:

  • Ca. 2 liter, 400 gram diepvries of 550 gram vers. Voldoet voor één of twee personen.
  • Ca. 2,5 liter, 500 gram diepvries of 650 gram vers. Gezin met twee kinderen.
  • Ca. 3,5 liter, 575 gram diepvries of 700 gram vers. Handig voor grotere gezinnen of veel eters. Een kleinere pan kan ook, maar dat betekent vaker frituren.
  • Ca. 4 liter, 700 gram diepvries of 800 gram vers. Veel snel klaar.

Wij hebben een frituurpan met een inhoud van 3 liter, ideaal voor een gezin met 2 kinderen.

Filterbak
Sommige frituurpannen hebben een filterbak. De olie loopt dan in een opvangbak waardoor restjes in de filter van de friteuse achterblijven. Die kun je vervolgens verwijderen. Als je opnieuw gaat frituren, hevel je de olie weer van de opvangbak naar de frituurpan.

Reiniging frituurpan
Demontabele friteuses zijn doorgaans het gemakkelijkst schoon te maken en kunnen deels in de vaatwasser. Voor het zo schoon mogelijk houden van je frituurvet, kies je voor een apparaat met een geïntegreerd oliefiltersysteem. Wanneer je het verwarmingselement verwijdert, wordt de olie automatisch gefilterd.

Hierbij nog even in een overzichtje waar je op moet letten bij het aanschaffen van een frituurpan:

  • Verwarmingselement en ‘koude zone’
  • Literinhoud
  • Filterbak
  • Reiniging frituurpan

We hopen dat we je voldoende hebben geïnformeerd over waar je op moet letten bij het aankopen van een frituurpan. Wij hebben na het schrijven van deze blog honger gekregen, dus we gaan de frituurpan aanzetten. Niks gaat boven knapperige frietjes met mayo, toch?

Benieuwd naar de MOA Frituurpan? Bekijk hier onze frituurpannen en probeer het zelf!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Ook interessant.