MOA

Bestel MOA producten voor de scherpste prijs direct in onze webshop!

Waarom een gietijzeren braadpan in plaats van een gewone pan?

MOA_CastIronCasserole_C26B_Productimage-Tekst-6

Waarom zou je een gietijzeren braadpan gebruiken, als je ook een normale pan kunt gebruiken? Deze vraag wordt ons vaak gesteld. In deze blog leggen we je uit wat de gietijzeren braadpan voor jou kan betekenen en wat de voordelen zijn vergeleken met een gewone pan. Let’s go! 

De gietijzeren braadpan, wat kun je daar nou precies mee?  
De kooktechniek braiseren of braden wordt ook wel stoven, smoren of sudderen genoemd en is een techniek waarbij het voedsel eerst wordt aangebraden op hoge temperatuur om vervolgens langzaam te garen. Een gietijzeren braadpan is hiervoor uitstekend geschikt. Dit garen gebeurt bij lagere temperatuur waarbij het gerecht onder het kookpunt blijft. 

MOA Gietijzeren braadpan C30B 
Met de MOA Gietijzeren braadpan C30B maak je de meest heerlijke en uiteenlopende gerechten. Het product is geschikt voor elke warmtebron. Gas, elektra, inductie, keramisch of halogeen, de braadpan kan altijd gebruikt worden. Wil je een mooi ovengerecht maken met bijvoorbeeld vlees en groenten? Schuif de pan dan gewoon in de oven. De gietijzeren pan kan de hoge temperaturen prima aan.  
Met een inhoud van 7,2 liter is het product moeiteloos te gebruiken om te koken voor zowel grote als kleine groepen mensen. De pan is gemaakt van gietijzer en is zwart van kleur. Het geeft de kookpot een luxe uitstraling. 

Voordelen gietijzeren braadpan 
Een gietijzeren braadpan heeft een aantal voordelen. In het overzichtje hieronder laten we je zien welke voordelen dat zijn en dus of de braadpan iets voor jou is.  

Past wel bij mij omdat: Past niet bij mij omdat: 
ik een gerecht heel langzaam wil laten garen, bijvoorbeeld stoofvlees  ik vaak haast heb met eten koken (de braadpan wordt langzaam warm) 
ik het belangrijk vind dat het eten goed en lang warm is het mij niet uitmaakt of het eten lang warm blijft  
ik het belangrijk vind dat de braadpan in de oven kan en voor elke warmtebron geschikt is ik niet vaak de oven of veel warmtebronnen gebruik 
ik het belangrijk vind dat de ijzeren pan niet gaat roesten (de gietijzeren braadpan van MOA is van geëmailleerd gietijzer)  het mij niet uitmaakt of een pan op den duur gaat roesten 
ik het ook belangrijk vind dat de pan geen geurtjes of smaken uit de gerechten opneemt ik het niet erg vind als een pan geurtjes of smaken achterlaat, dan maar een keer extra schoonmaken  

We hopen dat we je voldoende hebben geïnformeerd over de gietijzeren braadpan en de voordelen van het product. Sudder, stoof of smoor jouw favoriete gerecht in de gietijzeren braadpan en jouw dag kan niet meer stuk. Heerlijk! 

Benieuwd naar de MOA Gietijzeren braadpan? Bekijk hier onze gietijzeren braadpannen en probeer het zelf!  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Ook interessant.