MOA

Bestel MOA producten voor de scherpste prijs direct in onze webshop!

Aardbeien panna cotta met een vleugje munt

pinit

Panna cotta, oftewel letterlijk vertaald, gekookte room. Dit is van oorsprong een Italiaans dessert en is heel eenvoudig te maken. Deze aardbeien variant met een vleugje munt is een frisse, zomerse variant die ons doet wanen in de zon. Hoe meer wiggle de panna cotta heeft, hoe beter. Dat betekent namelijk dat de panna cotta net goed genoeg is opgestijfd.

De blender is een ideaal apparaat om de panna cotta mee te bereiden. Zo worden alle ingrediënten stevig door elkaar gemixt waardoor de panna cotta silky, wiggly smooth is. Krijg jij al zin in de aardbeien variant van de panna cotta? Wij wel! Lees in onderstaand recept hoe je de perfecte aardbeien panna cotta maakt. Laten we beginnen!

Aardbeien panna cotta met een vleugje munt

Moeilijkheidsgraad: Beginner Total bereidingstijd 10 minuten Aantal personen: 4

Ingrediënten

Instructions

  1. Was de aardbeien goed schoon. Haal de kroontjes van de aardbeien en snij door midden.

  2. Week de gelatine in koud water.

  3. Zet een klein pannetje op het vuur en verwarm hier langzaam de slagroom met vanillesuiker en de suiker. Blijf roeren zodat het suiker goed wordt opgenomen en ga door tot het bijna kookt.

  4. Haal dan het pannetje van het vuur af. Haal de gelatine weer uit het water en knijp deze goed uit.

  5. Doe de gelatine in de pan met hete slagroom en roer dit door tot het is opgelost. Doe de aardbeien in de blender. Voeg een flinke scheut van het slagroom mengsel en de muntblaadjes toe. Mix dit helemaal fijn.

  6. Giet het gemixte aardbeien bij de rest van de panna cotta en roer door.

  7. Giet het gemalen aardbeien slagroom mengsels in vormpjes, of glazen.

  8. Zet vervolgens de glazen/ vormpjes minimaal 3 uur in de koeling zodat deze kan opstijven.

Handige tip(s)

Ingrediënten vermalen of een lekkere smoothie maken doe je eenvoudig met de MOA Blender TB61. Door zijn grote vermogen van 1000 Watt is hij te gebruiken voor zowel zachte als harde ingrediënten. Kazen, noten, groentes, stelen, zaden en zelfs ijs worden moeiteloos fijngemalen. De glazen kan, met een totale inhoud van 1,5 liter, kan na gebruik in de vaatwasser. Je kunt kiezen uit drie snelheden, afhankelijk van het gewenste resultaat. Een aanwinst voor in je keuken! Interesse? Bekijk hier het product.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Ook interessant.