MOA

BBQ Spareribs uit de slowcooker, om je vingers bij op te eten!

pinit

BBQ spareribs uit de slowcooker. Zachte, malse spareribs met een licht krokante buitenkant en heerlijke, zelfgemaakte BBQ saus erover. Dit recept moet je echt eens proberen. Zo lekker, zo makkelijk om te maken: een recept om je vingers bij op te eten!

De slowcooker is een ideaal apparaat om spareribs in te bereiden. Door de langzame bereiding worden de spareribs heerlijk zacht en mals. Daarna gaan ze nog heel even een paar minuutjes de oven in voor een licht krokante buitenkant en de perfecte spareribs zijn klaar! Lees in onderstaand recept hoe je de perfecte spareribs klaarmaakt. Succes!

BBQ Spareribs uit de slowcooker, om je vingers bij op te eten!

Moeilijkheidsgraad: Beginner Total bereidingstijd 4 uren Aantal personen: 4

Ingrediënten

Instructions

 1. We beginnen met het maken van de saus voor over de BBQ spareribs.

  Hiervoor doe je 150 ml BBQ saus in een kom en hierbij doe je 100 ml water, 2 teentjes knoflook (fijngesneden of uitgeperst), 3 eetlepels bruine basterdsuiker, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel honing en 1 theelepel gerookte paprikapoeder. Meng dit goed door elkaar.

 2. Doe de spareribs in de slowcooker en verdeel hierover de saus.

  Stel de slowcooker in op 4 uur op high of 8 uur op low.

 3. Als de spareribs gaar zijn haal je ze uit de slowcooker.

  Leg ze daarna op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de oven voor op 200 graden.

 4. Ondertussen doe je de saus uit de slowcooker in een steelpannetje.

  De saus is door het vocht van de spareribs dunner geworden en deze gaan we nu inkoken tot het weer een mooie ietswat dikke saus is. Verdeel daarna het merendeel van de saus weer over de spareribs met een kwastje of lepeltje en schuif ze de oven in voor ongeveer 10 minuten tot de spareribs iets krokant zijn geworden.

 5. Serveer de spareribs tot slot met het restant van de saus en eet smakelijk!

Handige tip(s)

De slowcooker is een ideaal apparaat om vlees mee te bereiden. Een extra handigheidje van de slowcooker SC65D van RVS van het merk MOA is de aanwezigheid van een timer. Met de timer is het eenvoudig in te stellen wanneer de slowcooker moet beginnen met werken. Hiermee wordt het mogelijk om alles in de ochtend in de pan te doen om na thuiskomst van je werk gelijk aan tafel te kunnen. Wat ons betreft is de slowcooker een aanwinst voor in je keuken. Ben je nieuwsgierig geworden of heb je interesse in ons product? Bekijk hier het product.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Ook interessant.