MOA

Muy bueno, zo maak je de lekkerste Spaanse paella

pinit

Paella maken in je eigen keuken in Nederland, met een rijstkoker? Ja zeker! Doe je ogen dicht en je bent in Spanje, echt waar! Paella is het nationale gerecht van Spanje en komt uit het gebied rond Valencia. Ken je dat liedje: ‘Ik heb de zomer in m’n bol…’? Wij hebben zeker de zomer in onze bol als we aan deze paella denken.

Wanneer de rijstmaaltijd op de juiste manier wordt gemaakt, is het om de vingers bij af te likken zo lekker. Het mooiste van dit zonnige gerecht? Alles gaat in één pan. En ja, met de rijstkoker kook je niet alleen rijst maar kan je ook eenpansgerechten bereiden. Daar houden we toch van? Makkelijk en niet teveel poespas. Lees hieronder het recept voor paella in de rijstkoker en waan je onder de Spaanse zon. Vamos! 

Muy bueno, zo maak je de lekkerste Spaanse paella

Moeilijkheidsgraad: Beginner Total bereidingstijd 1 uur Aantal personen: 4

Ingrediënten

Instructions

  1. 1. Vul de rijstkoker met 3 porties rijst en vul ze tot het waterniveau van 3 porties.

  2. 2. Versnipper de ui. Snijd de tomaat, paprika in blokjes. Snijd de chorizo in halve maantjes.

  3. 3. Voeg alles bij de rijst en het water. Verkruimel het bouillonblokje en voeg dit toe. Voeg het saffraanblokje of 2 à3 saffraandraadjes toe.

  4. 4. Meng alles goed.

  5. 5. Zet de rijstkoker op het normale kookprogramma. Dit duurt ongeveer 30 à 40 min.

  6. 6. Roer halverwege eens in de rijstkoker (opgelet voor de stoom).

  7. 7. Voeg 5 min voor dat de rijst klaar is een handvol diepvrieserwtjes toe.

  8. 8. Bak eventueel de scampi kort in olie om erbij te serveren.

  9. 9. Snijd de citroen in partjes om bij de paella te serveren.

Handige tip(s)

Het bereiden van heerlijke, diverse type rijst doe je eenvoudig met de MOA Rijstkoker RC18S. Hij is geschikt voor alle soorten rijst zoals witte rijst, basmati rijst, risotto- en sushi-rijst. Bij deze rijstkoker wordt een stoommand meegeleverd. In deze stoommand stoom je andere ingrediënten terwijl de rijst in de rijstkoker zit. Je gebruikt de stoommand dus niet voor de rijst maar bijvoorbeeld voor groente of vlees. Zo bereid je met deze rijstkoker niet alleen rijst. Je bereidt snel een hele maaltijd! Een aanwinst voor in je keuken! Interesse? Bekijk hier het product.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Ook interessant.