MOA

Bestel MOA producten voor de scherpste prijs direct in onze webshop!

Silky smooth hummus door de MOA foodprocessor

pinit

Hummus, wij zijn er dol op! Hummus is kikkererwtenpuree, oorspronkelijk afkomstig uit het gebied ten oosten van de Middellandse zee. Je zou een potje hummus bij de supermarkt kunnen halen, maar geloof ons, met zelfgemaakte hummus eet je je vingers erbij op.  

De MOA Foodprocessor kun je perfect gebruiken om dit recept te maken.

Silky smooth hummus door de MOA foodprocessor

Moeilijkheidsgraad: Beginner Total bereidingstijd 40 minuten

Beschrijving

Doordat je het maalt met een foodprocessor (toevallig hebben wij een extra krachtige MOA foodprocessor met wel 1200 Watt), heb je zelf in de hand hoe zacht de hummus wordt. Doop vervolgens een stuk pitabrood in deze dip of besmeer er een dikke laag mee op een snee turks brood, genieten maar! 

Ingrediënten

Zo maak je het!

  1. Was de kikkererwten een dag tevoren goed en doe ze in een grote kom. Overgiet ze met minstens tweemaal het volume aan water en laat ze een nacht weken.

  2. Giet de kikkererwten de volgende dag af. Zet een middelgrote pan op hoog vuur en doe de uitgelekte erwten erin met de baking soda. Bak ze al roerend circa 3 minuten.

  3. Voeg 1½ liter vers water toe en breng het aan de kook. Schep steeds het schuim en eventuele bovendrijvende vliesjes van het oppervlak af en laat de kikkererwten gaar koken.

  4. Als de kikkererwten gaar zijn moeten ze mooi zacht zijn, en gemakkelijk breken als u een erwt tussen duim en wijsvinger drukt, maar geen puree worden. Giet de kikkererwten af.

  5. Doe de kikkererwten in de kom van de extra krachtige MOA foodprocessor. Maal ze tot het een stevige puree is en voeg terwijl de krachtige motor draait tahin, citroensap, knoflook en 1½ theelepel zout toe. Doe druppel voor druppel het ijskoude water erbij en roer tot het een silky smooth puree is. Dit duurt circa 4 minuten. Zo kort? Ja zeker! De MOA foodprocessor is één van de krachtigste foodprocessors in Nederland. Hoe langer je maalt, hoe romiger de dip...

  6. Schep de hummus in een schaal, dek hem af met plasticfolie en laat hem minstens 30 minuten rusten. Zet de hummus als je hem niet meteen gebruikt afgedekt in de koelkast. Haal hem 30 minuten voor gebruik eruit. Klaar is Kees!

Handige tip(s)

Inspiratie nodig voor variatie? Denk eens aan originele toppings:

1. Zoals pistachenoten, granaatappelpitjes of geroosterde amandelen.
2. Maak hummus spicy door harissa toe te voegen, of een van je favoriete hot sauces.
3. Ook leuk: een beetje bietensap door het mengsel geeft een prachtig roze hummus!

De MOA foodprocessor is extra krachtig voor de beste resultaten. Met veel accessoires en een zeer luxe uitstraling. Een aanwinst voor je keuken! Interesse? Bekijk hier het product.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Ook interessant.