MOA

Bestel MOA producten voor de scherpste prijs direct in onze webshop!

Waarom een slowcooker wel of niet bij je past

Slowcooker_Foto

De slowcooker, het apparaat wordt steeds meer een ‘ding’ in keukenland. Je bent vast niet de enige die zich afvraagt of het bij jou past of niet. Het staat misschien op je wensenlijstje, maar durft niet zo goed de knoop door te hakken. In deze blog leggen we je graag uit wat een slowcooker is en wat de voors- en tegens zijn. Hopelijk vind je daarmee het antwoord op de vraag of het apparaat een toevoeging is aan jouw keukenstash of toch niet.  

Wat is een slowcooker? 

De naam zegt het al, de slowcooker biedt de mogelijkheid om op lage temperatuur over een langere tijd een (eenpans)gerecht te bereiden. Het kenmerk van een slowcooker is dat dankzij de lagere temperatuur de voedingswaarden van de diverse ingrediënten intact blijven. De MOA Slowcooker is de oplossing voor mensen die gezond en culinair willen eten zonder daarvoor uren in de keuken te moeten staan.  

Door uw eten te bereiden in een slowcooker, op lage temperatuur, krijgen de gerechten meer smaak. Door de deksel die op de pan blijft en de langzame manier van garen krijgen de smaken namelijk de kans om goed samen te smelten. Een soep uit de slowcooker is dus vaak veel smaakvoller dan een soep die je in tien minuten op het fornuis klaarmaakt. Loopt het water je al in de mond?  

De mogelijkheden met een slowcooker zijn eindeloos, de bereiding daarvan is een eitje. Goede combinatie, right? In feite doe je niks meer dan alle benodigde ingrediënten bij elkaar in de slowcooker stoppen, de slowcooker aanzetten en een paar uur wachten tot het gerecht klaar is. Een paar uur? Ja, dat heeft de slowcooker wel nodig. Heb jij dagelijks haast vanwege een drukke planning? Dan is de slowcooker misschien niet iets voor jou.  

Past wel bij mij, past niet bij mij  

Goed, laten we overzichtelijk in een rijtje zetten waarom de MOA slowcooker wel bij je past en waarom niet.  

Past wel bij mij omdat: Past niet bij mij omdat: 
ik het belangrijk vind om gezond en culinair te eten  ik meer bak dan kook (de slowcooker kan niet bakken) 
ik het belangrijk vind dat zoveel mogelijk voedingsstoffen behouden blijven ik meerdere gerechten in één keer wil maken 
ik moeite heb met bepalen of mijn gerecht gaar is  mijn voorkeur uitgaat naar snelle gerechten 
ik geduld heb voor een uitzonderlijke smaak ik graag een lege/overzichtelijke keuken wil (de slowcooker is vrij groot en neemt veel ruimte in beslag) 
ik geen tijd/zin heb in een hoop afwas ik het niet aandurf om eten klaar te maken in een slowcooker als ik niet thuis ben  

De slowcooker is een musthave, maar niet onmisbaar. Je hebt een portie geduld nodig, maar met zeer weinig moeite tover je waanzinnige gerechten op tafel. De MOA slowcooker zorgt ervoor dat jij gewoon je dagelijkse dingen kan doen terwijl het apparaat pruttelt.  

We hopen dat we je voldoende hebben geholpen met het ondervinden of een slowcooker bij je past of niet. Al met al is het een zeer gemakkelijke manier van koken, perfect voor gezonde maaltijden en hebben de gerechten een smaak waar je u tegen zegt. Heerlijk! 

Benieuwd naar de MOA slowcooker? Bekijk hier onze slowcookers en probeer het zelf!  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Ook interessant.