Team Moa - Apr 15 2024

Snijtechnieken: Brunoise, julienne en andere handige tips

W_Porchetta.jpg__PID:b8b8f6b7-8f37-4284-b1d3-e886786f4820

1. Julienne
Julienne snijden betekent het snijden van groenten of fruit in lange, dunne reepjes van gelijke grootte. Deze techniek wordt vaak gebruikt voor het bereiden van salades, roerbakgerechten en garnituren.

2. Brunoise
Brunoise: Bij brunoise snijden worden groenten of fruit eerst in julienne gesneden en vervolgens in kleine blokjes van gelijke grootte. Deze techniek resulteert in kleine, uniforme stukjes die vaak worden gebruikt in sauzen, soepen en stoofschotels.

3. Hakken
Hakken is een eenvoudige techniek waarbij groenten, kruiden of noten grof worden gesneden met een mes. Het is een snelle manier om ingrediënten te bereiden voor bijvoorbeeld salsa's, vullingen of toppings.

4. Plakjes snijden
Bij het snijden van plakjes worden groenten of fruit in dunne, gelijkmatige plakjes gesneden. Dit is handig voor het maken van sandwiches, het serveren van rauwe groenten als snack of het bereiden van gerechten zoals lasagne.

5. Dobbelen
Dobbelsteentjes snijden houdt in dat groenten of fruit in kleine blokjes worden gesneden van ongeveer dezelfde grootte als een dobbelsteen. Deze techniek wordt vaak gebruikt voor stoofschotels, kebabs en roerbakgerechten.

6. Chiffonade
Chiffonade is een snijtechniek waarbij bladgroenten of kruiden zoals basilicum of spinazie in dunne reepjes worden gesneden. Deze reepjes worden vaak gebruikt als garnituur voor soepen, salades en pasta's.

Het beheersen van deze snijtechnieken zal je helpen om efficiënter en nauwkeuriger te werken in de keuken, waardoor je gerechten er professioneler en smakelijker uitzien. Vergeet niet om altijd voorzichtig te zijn en een scherp mes te gebruiken om het risico op verwondingen te verminderen. In het filmpje legt Ramon Brugman zijn beste snijtechnieken uit. Happy cooking!

Meer zien van Ramon Brugman? Bekijk hier de hele collectie.

Section
Drop element here